معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع)، در آئین افتتاحیه نخستین رویداد «ایده شو» که در سالن شهید سلیمانی دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) برگزار شد، عنوان کرد: شعار این دانشگاه «دانش و مهارت در پرتو معنویت» است که موضوع مهارتآموزی بر عهده حوزه معاونت پژوهش و فناوری است.
طرحهای دانشگاه امام رضا(ع) در حوزه صنعت
قاسم صادقی بستانی با بیان اینکه دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) چندین طرح را برای ارتباط وسیعتر با صنعت طراحی کرده افزود: یکی از مهمترین این طرحها، طرح «کار در عرصه» است که باهدف حضور دانشجویان دانشگاه امام رضا(ع) در محیطهای کاری طراحی و در حال اجراست. در واقع اولویت این دانشگاه، استخدام و بهکارگیری دانشآموختگان دانشگاه و بهویژه افرادی است که در دوره دانشجویی خود، سابقه فعالیت در بخشهای مختلف دانشگاه را دارند و با طرح کار در عرصه بهنوعی زمینه کار برای دانشجویان فراهم میآید.
وی ادامه داد: در طرح کار در عرصه، دانشجویان پس از بررسی اولیه صلاحیتهای موردنیاز به صنایع و شرکتهای آستان قدس رضوی معرفی و به مدت ۶ ماه در محیط های کاری حضور پیدا میکنند که پس از طی این دوره، در صورت کسب امتیازات لازم، گواهی طی دوره کار در عرصه برای دانشجو صادر خواهد شد.
صادقی بجستانی اضافه کرد: در همین راستا حدود ۹۰ دانشجودر قالب طرح کار در عرصه در مجموعههای اقتصادی و فرهنگی این مجموعه؛ اعم از شرکتهای صنایع غذایی رضوی، بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، شرکت فاوا رضوی و... مشغول به کار شدند.
وی تاکید کرد: بورسیه صنعتی نیز از سال گذشته پیگیری شد و تاکنون ۷ دانشجو در رشته برق بورس صنعتی شدند که امیدواریم در سایر رشتهها نیز بورس شوند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) ادامه داد: در رویداد ایده شو، دانشجویان میتوانند مهارت خلق ایده و به محصول رساندن ایده را کسب کنند و این رویداد زمینه حضور دانشجویان را در مرکز نوآوری فراهم میآورد.
اهمیت کار تیمی در حوزه کسبوکار
مدیر مراکز فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاههای پارک علم و فناوری خراسان نیز در ادامه این جلسه، گفت: اگر ۲۰ سال گذشته در این فضا قرار میگرفتیم قطعا مسیر زندگی همه ما تغییر میکرد.
مهندس نرگس خندهرو، تصریح کرد: برنامهریزی و هدفگذاری برای زندگی بسیار مهم است و به همه دانشجویان توصیه میکنم برای ۵ سال آینده خود برنامهریزی شخصی، شغلی و تحصیلی داشته باشند.
وی تاکید کرد: برای برخورداری از یک کسبوکار مناسب باید با ادبیات آن آشنا شویم، کار تیمی و تقسیم کار داشته باشیم و در کلاسها و کارگاههای آموزشی شرکت کنیم.
آشنایی با محورهای رویداد ایده شو
مدیر مرکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه امام رضا(ع)، نیز بهعنوان دیگر سخنران این مراسم، اهداف برگزاری رویداد ایده شو را آشنایی دانشجویان با ادبیات کسبوکار، شناسایی و معرفی ایدههای خلاقانه و فناورانه در محورهای رویداد، شناسایی و معرفی استعدادها در سطح دانشگاه و زمینهسازی برای حضور و تبادل دانش و تجربه نیروهای خلاق دانشجویی دانست.
دکتر اکبرزاده با اشاره به فرایند کلی و نحوه برگزاری این رویداد، افزود: پس از ثبت ایدهها توسط دانشجویان در سایت مرکز نوآوری، از میان ایدههای ارسالی، نهایتاً ۱۰ ایده انتخاب شده و از صاحبان ایدههای منتخب برای حضور در رویداد و شرکت در کارگاه های آموزشی دعوت میشود.
وی ادامه داد: این افراد در یک بازه زمانی ۱۰ روزه گردهم آمده و زیر نظر منتورهای توانمند پارک علم و فناوری خراسان، ایدههای خود را تکمیل و ضمن رقابت با سایر ایدهها، در اختتامیه رویداد و در حضور داوران به معرفی ایده خود میپردازند، صاحبان ایدههای برترهم می توانند برای ساخت محصول یا خدمت، نسبت به استقرار در مرکز نوآوری دانشگاه اقدام نمایند.
دکتر اکبرزاده خاطرنشان کرد: اختتامیه رویداد یکشنبه ۲۵ آذرماه همزمان با روز پژوهش و فناوری برگزار خواهد شد.
نظر شما